fbpx

Skjerpen Bugge

Referansesak båt

Medhold i Forbrukerklageutvalget etter kjøp av båt med vannskader

Øyvind Skjerpen bisto klient som hadde kjøpt et skjærgårdsskip for ca. kr. 350 000,-. Båten var over 15 år gammel og selger hadde opplyst om en vannlekkasje.

I salgsannonsen var det angitt at båten hadde en mindre lekkasje, men bagatelliserte dette.

Etter å ha fått båten undersøkt av flere sakkyndiger var konklusjonen at vannskaden var vesentlig og det ville koste et betydelig beløp å reparere båten. Selger gikk ikke med på å dekke kostander til reparasjon eller ta båten tilbake. Argumentasjonen var at båten var gammel og at det i kjøpekontrakten var tatt et forbehold. Saken ble deretter klaget inn il forbrukerklageutvalget.

Forbrukerklageutvalget fatter et velbegrunnet vedtak hvor det i korte trekk fremkommer at ved kjøp av en gammel båt er det påregnelig med en del kostander til reparasjon og vedlikehold. Imidlertid var reparasjonskostnadene langt mer en det kjøper kunne forvente, til tross for annonsens ordlyd og båtens alder. Klient fikk i denne saken et betydelig prisavslag.

Saken er et godt eksempel på at det ikke er nok for selger å vise til at det er en gammel båt man har solgt. Man kan heller ikke gjemme seg bak et forbehold i kontrakten, når det kun forteller halve sannheten. Det må i alle saker foreta en konkret vurdering. Et viktig moment er å se hen til hva man kunne forvente å få for pengene.

Alle vedtak fra forbrukerklageutvalget kan leses i sin helhet på deres hjemmeside.

Lurer du på om du har en sak, ta kontakt med oss. Vi gir deg en gratis førstegangsvurdering.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese om aktuelle saker og fagartikler.