fbpx

Skjerpen Bugge

Bytte forretningsfører

Bilde 3.2 (1)
Innholdsfortegnelse

Bytte forretningsfører

Det å være styremedlem er en interessant jobb og det er mye man kan lære av å sitte i styret. Men det som er viktig som styremedlem, er at man har en profesjonell forretningsfører som kan være en aktiv rådgiver for styrets medlemmer. 

Vi i SB Boligforvaltning er en profesjonell forretningsfører – vi er advokater – og har drevet med boligforvaltning og relaterte rettsområder i lengre tid.

Bilde 3.2 1

Forretningsfører med juridisk bakgrunn

Noen boligselskaper har lite kontakt med forretningsfører og andre boligselskaper har mye kontakt med forretningsfører. Det er ikke nødvendigvis noe som er bedre enn det andre, men man må se på behovet til boligselskapet og dets styre. 

Styrets arbeid spenner over et bredt område og det er også mye styrearbeid som tas unna på kvelden.  Våre verdier er kvalitet, pålitelighet og tilgjengelighet. Det skal være en lav terskel å kontakte forretningsfører og forretningsførers jobb skal ha høy kvalitet. 

I SB Boligforvaltning får dere jurister / advokater som boligforvaltere. Det er en fordel ad det er mange spørsmål som faller inn under juridiske synsvinkler. Formålet med at våre forvaltere har juridisk bakgrunn, er at det rettslige rammeverket er borettslovene.

Bilde 4.1 1

 

HMS arbeid er veldig viktig

Mange styrer jobber godt med HMS, og det er også viktig at forretningsfører kan tilby et godt rammeverk for hvordan styrene kan ivareta HMS i boligselskapet. SB Boligforvaltning har internkontroll rutiner og kan bistå med arbeidet som følger av internkontrollforskriften. 

Valg av forretningsfører skal gi styret en fordel. SB Boligforvaltning har med sine advokater et fortrinn da det er mange spørsmål og problemstillinger som dreier seg om jus.  

Elektronisk styreportal 

SB Boligforvaltning har en svært praktisk styreportal der styret har sitt eget arkiv. Det er maler og andre styrende dokumenter som lagres der samt en veldig enkel håndtering av fakturaer og godkjennelse av disse. 

Vi skal også se på andre viktige områder nedenfor som er med på å styre valget av forretningsfører. 

Teknisk vedlikehold

SB Boligforvaltning samler alle tjenester på ett sted. 

Mange boligselskap har fått vedtatt et vedlikeholdsfond på generalforsamling eller årsmøte og det er viktig med tanke på fremtidig vedlikehold og det å holde orden på bygningsmassene. SB Boligforvaltning har samarbeid med tekniske rådgivere som kan bistå med blant annet: 

  • Rehabilitering og ombygging av eiendom
  • Vedlikeholdsplaner
  • Kartlegging og planlegging av prosjekter 
  • Søknad til private eller offentlige støtteordninger.
  • mm 

SB Boligforvaltning har utarbeidet en test som samler offentlige og private støtteordninger og det er mulig å spare betydelig med summer. Ta testen her:

https://sbadvokat.no/boligforvaltning/boligforvaltning/spare-penger-som-del-av-driften-i-boligselskap/ 

Husbanken har også en veileder som kan gi styret betydelig med midler til tiltaksvurderinger, se veiledningen her: 

Bilde 5.3 teknisk vedlikehold 1

SB Boligforvaltning bistår i søknadsarbeidet

Ved onboarding til SB boligforvaltning vil vi kartlegge hvilke behov dere har, og så vil vi på vegne av styret sende søknader som er i tråd med de tiltak dere har funnet behov for i testen.  

Det er veldig enkelt å bytte forretningsfører. Fra styrets ståsted er det egentlig bare å si opp eksisterende forretningsfører og signere ny avtale. Resten av jobben gjør ny forretningsfører.

Økonomi – felleskostnader 

Innkreving av felleskostnader og felles utgifter er inntektene til boligselskapet. Det er viktig at dette gjøres på en betryggende måte og sikrer at boligselskapet har den nødvendig likviditet som skal til for å forvalte og styret boligselskapet på en god måte. 

SB Boligforvaltning har autoriserte regnskapsførere som tar seg av regnskapsførselen slik at et godt regnskap kan presenteres og gjennomgås på generalforsamling/ ordinært årsmøte. 

Bilde 2.3 1

Rabatt på juridiske tjenester med høy kvalitet

Alle kundene av SB Boligforvaltning har rabatterte priser ved behov for juridisk rådgivning.  SB Boligforvaltning er spesialister på boligrett. 

Ta kontakt med oss

SB Boligforvaltning kan tilby konkurransedyktige priser på forretningsførsel og vi er her for å bistå styret med den daglige driften av boligselskapet. 

SB Boligforvaltning drives av advokater i SB Advokat. Vi holder til i moderne lokaler på Solli Plass. Dersom styret vil avholde møter/generalforsamling/årsmøter hos oss, så er det veldig hyggelig. 

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.