fbpx

Skjerpen Bugge

Heving av bilkjøp

Heving av bilkjøp
Innholdsfortegnelse

Heve bilkjøp? Vi kan bistå

Heving av bilkjøp innebærer at salget omgjøres. Kjøper får tilbake pengene og selger får bilen i retur.

Akkurat kjøpt bil, men misfornøyd med bilen – hva nå? 

Mange kjøpere kan føle seg lurt av selger etter en bilhandel. De vil heve bilkjøp. Bilen var ikke i den stand du hadde blitt forespeilet eller det har oppstått noen feil på bilen som er kostbart å reparere.

Tenker du på heving av bilkjøp?

Om noe ikke stemmer med kjøpet, så har man fort grunnlag for å gjøre noe. Vi bisto en heving av en Audi A6, kjøpt for 500.000 og klienten fikk hevet kjøpet.

Kan jeg selge bilen tilbake til bilforhandleren?

Dessverre så er det ikke alltid like enkelt å få omgjort en handel.

Selger har kanskje slitt med å få solgt bilen og ønsker ikke å gå med på heving av bilkjøp. Hevingsprosessen kan i verste fall bli en lang affære. Det er da viktig å følge kjøpslovens bestemmelser vedrørende heving av kjøp.(Husk på relativ reklamasjonsfrist.)

Har du opplevd noe slikt.

Tenker du på heving av bilkjøp

Ta kontakt med oss på telefon eller epost.

Hos oss får du en gratis førstevurdering for å heve bilkjøp.

Alt du trenger å vite om dine rettigheter:

Reklamasjon og kreve heving av bilkjøp

Det første du må gjøre er å reklamere og kreve heving av bilkjøpet. Gjør dette skriftlig. Vi anbefaler aldri å reklamere pr telefon. Årsaken til det er at i en hevingsprosess er det viktig å dokumentere alt.

Nekter selger for at det er reklamert, blir det ord mot ord, og da står du i fare for ikke å bli trodd. Kan du ikke dokumentere å ha reklamert tidsnok mister du normalt muligheten til å heve kjøpet. Les mer om reklamasjon her.

Dokumenter mangler fra bilkjøp

Etter at du har reklamert er det viktig å underbygge mangelskravet. Alt av dokumentasjon tilhørende bilen er relevant. Det kan blant annet være;

  • Kjøpekontrakt
  • Salgsannonsen
  • Kvitteringer
  • Bilder
  • Uttalelser fra verksted

Feilen må være en kjøpsrettslig mangel

Ikke en hver feil og mangel er nok til å kunne heve et kjøp. Noen avvik må kjøper måtte tåle, spesielt ved eldre biler. Vi kan ikke gi en deg en fasit på hva som skal til. Dette blir en konkret vurdering i hver enkelt sak. Ved kjøp av biler fra en privatperson må bilen ha en «vesentlig» mangel.

Er bilen kjøpt av en forhandler er det tilstrekkelig at mangelen «ikke er uvesentlig». Terskelen for å vinne frem med mangelskravet er derfor lavere hvis bilen er kjøpt av en forhandler.

Selger går ikke med på å heve bilkjøp – hva gjør jeg?

Selger går ikke med på å heve bilkjøp

Kommer du ingen vei med selger er ofte eneste mulighet å få saken prøvd av et tvisteløsningsorgan. Forbrukerrådet, forliksrådet eller tingretten vil være aktuelle.

Bringer du saken inn til forbrukerrådet kan du aldri bli dømt til å betale motpartens omkostninger.

For å få saken prøvd av forliksrådet er det et vilkår at bilen kostet under kr. 200 000,-. Dersom saken skal behandles av tingretten er det en forutsetning at bilen kostet over kr. 200 000,- og begge parter er representert ved advokat.

Ta kontakt med oss

Vi har betydelig erfaring med saker som omhandler heving av bilkjøp. Ta kontakt med oss om du lurer på om du har en sak ang. heving av bilkjøp.

Les mer om kjøpsrett her.

Dekning av advokatkostnader

I bilforsikringen er det ofte en rettshjelpsforsikring som vil kunne dekke utgifter til advokat og sakkyndig. Mot en egenandel, dekker forsikringsselskapet oftest 80 prosent av kostnadene til juridisk bistand ved tvist.

Relaterte artikler

Ofte stilte spørsmål

Hva er skjulte feil og mangler på en bruktbil?

Skjulte feil og mangler er feil som ikke var synlige ved kjøpet, men som viser seg senere. Dette kan være feil som er skjult under overflaten, som for eksempel rust eller skjulte elektriske feil. Hvis du oppdager skjulte feil og mangler på en bruktbil, kan du ha rett til å heve kjøpet.

Hva er mine rettigheter ved feil på en ny bil?

Hvis det oppstår feil på en ny bil, har du som forbruker rett til å reklamere. Reklamasjonen må skje innen rimelig tid etter at feilen ble oppdaget. Hvis feilen er vesentlig, kan du ha rett til å heve kjøpet.

Hva skal til for å heve et bilkjøp?

For å kunne heve et bilkjøp, må det foreligge en mangel som utgjør et vesentlig kontraktsbrudd. Reklamasjonsfristene må også være overholdt. Hvis du ønsker å heve bilkjøp, må du varsle selgeren om dette innen rimelig tid.

Kan jeg angre på bilkjøp?

Nei, du har ikke angrerett på bilkjøp. Dette skyldes at bilkjøp regnes som en spesialbestilling. Det finnes imidlertid unntak fra denne regelen. Hvis du har kjøpt bilen på nett eller utenfor fast utsalgssted, kan du ha rett til å angre på kjøpet.

Hva er vesentlig mangel på en bil?

En vesentlig mangel er en mangel som gjør at bilen ikke svarer til det du som kjøper hadde grunn til å forvente. Dette kan være feil som gjør bilen uegnet til normal bruk, eller feil som reduserer bilens verdi vesentlig.

Hvilke rettigheter har jeg som forbruker ved heving av bilkjøp?

Hvis du hever et bilkjøp, har du krav på tilbakebetaling av kjøpesummen. Selgeren må også erstatte eventuelle tap du har lidd som følge av kontraktsbruddet. Dette kan for eksempel være utgifter til reparasjon eller ekstrakostnader som følge av at du må kjøpe en annen bil.

Klider:
Lovdata

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.