fbpx

Skjerpen Bugge

Oppdaget fukt etter bobilkjøp

Oppdaget fukt etter bobilkjøp

Kjøp av en bobil er for mange en drøm som går i oppfyllelse. Endelig kan man reise på ferie uten å tenke på reiserute, tidsplan og bookinger. Du kan ha gledet deg lenge og gjort flere undersøkelser i forkant.

Dessverre så går gleden over til ergrelse for noen uheldige kjøpere. Etter å ha overtatt bobilen avdekkes det forhold som det ikke var opplyst om. Fuktskader er en gjenganger som sådan.

Har du oppdaget fukt i bobilen kan det være lurt å forhøre seg om hvilke rettigheter man har. Ta gjerne kontakt med oss i Skjerpen Bugge Advokatfirma AS, vi har spesialisert oss på bobil.

Oppdaget etter bobilkjøp

Tilbakekjøp er ofte en god løsning 

Ofte blir det en rask løsning i dialog med bobilforhandler. Stort sett ønsker de aller fleste forhandlere å yte god service til kjøper. En hurtig løsning på saken kan være tilbakekjøp. Da gjenstår det bare å bli enige om prisen.

Har du fått tilbud om tilbakekjøp er det viktig å vite at du ikke nødvendigvis er bundet av tilbudet fra forhandler. Kanskje er bobilen brukt i liten grad og tilbudet burde vært høyere. Det er nesten alltid mulig å forhandle om prisen.

Du har gode rettigheter

Det avgjørende er å se hva som er avtalt. Man må starte med å se på hvilken måte selger har omtalt bobilen, bl.a. i salgsannonsen og kjøpekontrakten. Er fukt nevnt i kontrakten eller annonsen blir det vanskelig å påberope seg at fukt er en mangel.

Det er ikke alltid like enkelt å oppdage fukten. Ofte går det noe tid før fukten vises og da er det viktig å ta en fukttest med en gang. Dersom du klarer å dokumentere at bobilen var angrepet av fukt på kjøpstidspunktet har du flere rettigheter.

Etter forbrukerkjøpsloven har kjøper tre sanksjoner mot selger. En av sanksjonene er retting. Selger må da avhjelpe fuktskaden, ofte gjøres dette ved å tørke bobilen eller utbedre den lokalt. Nekter eller klarer ikke selger å utbedre fuktproblematikken kan du ha krav på prisavslag.

Prisavslaget skal da settes til den kostnaden det koster å utbedre fuktskaden. Hvis et prisavslag ikke kompenserer for skaden fullt ut, kan du ha krav på å heve kjøpet.

Kontakt oss – vi hjelper deg
Dersom du har opplevd problemer etter kjøp av bobil kan vi hjelpe deg. Ring eller send oss en gratis henvendelse. Vi har betydelig erfaring med reklamasjonssaker etter kjøp og salg av bobil.

Rettshjelpsforsikring
I bobilforsikringen er det en rettshjelpsdekning som vil kunne dekke utgifter til advokat. Mot en egenandel, dekker forsikringsselskapet oftest 80 prosent av kostnadene til juridisk bistand ved tvist.

Vi ordner med alt det praktiske i den forbindelse.