fbpx

Skjerpen Bugge

Heve tesla modell 3

Heve tesla modell 3
Innholdsfortegnelse

Tesla modell 3 var den mest solgte bilen i 2019 og har besfestet seg som en yndling blant el-bil entusiastene. Tesla modell 3 gir en god kjøreopplevelse og er samtidig en meget trygg bil å kjøre. Sikkerhetsmessig er den blant de aller sikreste. 

Det som imidlertid er problemet med tesla er at de er mange funksjoner og mye elektronikk som skal fungere optimalt samtidig. Vi ser at det er betydelig med feil etter noen år. Vi ser biler som går inn og ut av verksted. Noen ganger vil heller ikke verkstedet hos Tesla gi informasjon om hva som er gjort med bilen av hensyn til at de bare har to retteforsøk.

Hvordan skal man gå frem for å heve en Tesla Modell 3

Når man skal heve kjøpet, må man starte med å reklamere til selger. Det gjør man ved å sende et brev eller en epost da det er viktig å ha dette skriftlig. Ved reklamasjon bevarer man retten til å gjøre krav gjeldende. 

Man vil kanskje få i retur at selger vil bruke sin mulighet til å utbedre det som er feil og sånn sett ikke går med på å heve kjøpet. Hvis selger vil utbedre, så er det en rett selger har. Vi opplever at mange selgere avviser reklamasjonen, og de vil ikke gjøre opp for seg. 

Når selger avviser kravet inntrer retten til å heve gitt at det er hevingsgrunnlag. Heving av kjøp vil variere om du har kjøpt bilen av forhandler eller en privat person. Kjøp av privatperson følger kjøpsloven og kjøp av forhandler følger forbrukerkjøpsloven. 

Heving av bilkjøp etter kjøpsloven, vil vurderes om det er et vesentlig kontraktsbrudd. Heving av kjøp etter forbrukerkjøpsloven, vil ha et litt annet vurderingstema og det er at mangelen ikke må være uvesentlig. Det er altså lettere å heve et kjøp i forbrukerforhold.

Tesla artikkel 2pdf 1

Spesialiserte advokater vurderer heving av kjøp

Vi er spesialister på å vurdere om og hvor denne terskelen går. Vi har løst veldig mange saker der spørsmålet har vært heving av bilkjøp. Vi har hatt mange Tesla saker. 

Om du kan heve et kjøp vil bero på en helhetsvurdering der man skal vurdere hva som er feil med Teslaen. Man omtaler de feilene man ser ved bilen som kjøpsrettslige mangler. Man bør ha en god oversikt over de tekniske forholdene som har oppstått og da ser vi gjerne at takstmenn har sett nærmere på bilen.  Vi bruker egne takstmenn dersom det blir behov for det. 

Hevingsomgangen

Når man hever et kjøp skal det gis et såkalt nyttefradrag for bruken fra kjøper sin side. Selger derimot skal betale renter fra kjøpstidspunktet og det kan bli et betydelig beløp. Hva nyttefradraget skal være avhenger av bilens kjørelengde, alder og ulemper kjøper har hatt med bilen. Vi har mange saker der kjøper har måtte ha bilen på verksted et betydelig antall ganger uten at det har resultert i fullgod bil. 

Praktisk gjennomføring

Vi ser at biler fraktes  over hele landet ettersom man har funnet en bil via eksempelvis Finn.no. Hvordan skal man da gjennomføre det praktiske ved heving. 

I forbrukerkjøp er det sikker rett at selger skal hente bilen der hvor forbruker har bilen stående. Dette følger av langvarig praksis i forbrukerklageutvalget. I ordinære kjøp etter kjøpsloven, er reglene litt annerledes. I disse sakene vil det være hva som fremstår som rimelig og enklest i hvert enkelt kjøp.

Tesla artikkel 3 1

 

Kontakt advokat

Vi har lang erfaring med heving av bilsaker og krav til erstatning etter bilkjøp. Vi har hatt mange Teslaer modell 3 – saker. Ta kontakt med oss for en samtale om hvordan man kan gå frem i en sak om heving av kjøp.


Ofte stilte spørsmål

Hvordan avbestiller jeg min Tesla-bestilling?
Hvis du ønsker å avbestille din Tesla-bestilling, kan du gjøre det ved å kontakte Tesla-kundeservice. Du kan kontakte dem via telefon, e-post eller chat på nettstedet deres. Vær oppmerksom på at det kan være en ventetid før du får svar på henvendelsen din.

Hva er prosedyren for å heve kjøpet av en Tesla Model 3?
Hvis du vil heve kjøpet av en Tesla Model 3, må du kontakte Tesla-kundeservice og informere dem om beslutningen din. De vil veilede deg gjennom prosessen og gi deg all nødvendig informasjon om tilbakebetaling av depositum og eventuelle andre avgifter. Det er viktig å merke seg at det kan være forskjellige regler og prosedyrer avhengig av hvor du bor og hvilken Tesla-forhandler du har kjøpt fra.

Det er alltid lurt å lese gjennom vilkårene og betingelsene for kjøpet før du bestiller en Tesla Model 3, slik at du er klar over dine rettigheter og plikter i tilfelle du må heve kjøpet.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.