fbpx

Skjerpen Bugge

Skylder du penger

skylde penger
Innholdsfortegnelse

Skylder du penger?

Kreditt er viktig i dagens samfunn. Hvis du på en eller annen måte har lånt penger, og skylder penger, enten av profesjonelle eller private parter, så er det mange forhold man må tenke på.

Det er ikke alltid man kan betale tilbake gjelden og det blir ofte spørsmål om tilbakebetaling. Spørsmål om tilbakebetaling kan eksempelvis oppstå ved at kreditor mener forfall har kommet, eller at man er uenig om hva som faktisk var avtalt. Dere har kanskje ikke avtalt renter heller og da dukker det opp flere spørsmål.

Vi er spesialister på pengekravsrett. Ring oss eller send en melding så kan vi gi deg råd om hvordan du skal gå frem. Hos oss får du en gratis førstevurdering.

Skylde penger – uenighet om betaling av penger

Det å skylde penger kan være en utfordrende situasjon for veldig mange. Enda vanskeligere er det når man er uenig med kreditor om hva som ble avtalt. Særlig vanskelig er det med profesjonelle inkassoselskaper som kan oppfattes som veldig pågående.

Inkassoselskapene er pågående og krever det du skylder

  • Skylder penger til konkurs firma?
  • Skylder du penger privat?
  • Skylder penger til staten?

Det er allikevel mulig at kreditor tar feil. Det er viktig å alltid vurdere om kreditor faktisk er berettiget til pengene. Kommer man seg ikke bort fra pengekravet er det noen ganger mulig å forhandle frem en avdragsordning.

Veien videre

Vi ser stadig tvister mellom to eller flere parter som er uenige om et pengekrav. Ved uenighet kan man klage inn saken til forliksrådet. Da kan man få en dom som sier hvem av partene som skylder penger.

Forliksrådet

I forliksrådet er det viktig å få frem hva uenigheten er, og konsentrere seg om dette temaet.

Forliksrådet forsøker å mekle mellom partene med sikte på en løsning. Partene har ofte ulik forståelse av hva som ble avtalt, og da må avtalen tolkes. Det er viktig å få frem din side av saken og hva du rettmessig skal betale. I forliksrådet kan det være fornuftig å benytte en advokat som kan presentere saken på en oversiktlig måte med pengekravrettslige regler.

Vi har lang erfaring med å tolke avtaler og å løse pengekrav i forliksrådet. Ønsker du å lese mer om pengekravsrett kan du gjøre det ved å trykke her.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss hvis du lurer på om du har en sak. Hos oss får du en gratis og rask førstegangsvurdering.

Dekning av advokatutgifter

I saker om pengekrav og at du skylder penger, har du som regel krav på å få dekket advokatutgifter gjennom din innboforsikring. Du betaler kun 20% – det overskytende fakturerer vi selskapet direkte.

Vi ordner med dette for deg.

Ofte stilte spørsmål

Hva skal til for å få en betalingsanmerkning?

For å få en betalingsanmerkning, må man ha en ubetalt gjeld som har blitt sendt til inkasso. Hvis gjelden ikke blir betalt til inkassoselskapet, vil selskapet sende saken videre til namsmannen. Namsmannen vil da sende et varsel om tvangsfullbyrdelse til skyldneren. Hvis gjelden fortsatt ikke blir betalt, vil namsmannen registrere en betalingsanmerkning på skyldnerens navn og personnummer.

Hva gjør jeg hvis noen skylder meg penger og ikke kan betale tilbake?

Hvis noen skylder deg penger og ikke kan betale tilbake, kan du kontakte inkassoselskapet eller namsmannen for å få hjelp til å kreve inn pengene. Du kan også kontakte en advokat for å få juridisk hjelp. Det kan også være lurt å prøve å inngå en avtale med skyldneren om nedbetalingsplan.

Hvordan kan jeg kreve tilbake penger jeg har lånt ut privat?

Hvis du har lånt ut penger privat og ikke får dem tilbake, kan du sende et formelt påkrav om tilbakebetaling til skyldneren. Hvis skyldneren fortsatt ikke betaler tilbake gjelden, kan du kontakte inkassoselskapet eller namsmannen for å få hjelp til å kreve inn pengene. Det kan også være lurt å kontakte en advokat for å få juridisk hjelp.

Hvordan sletter man en betalingsanmerkning etter at gjelden er betalt?

Når gjelden er betalt, vil namsmannen automatisk slette betalingsanmerkningen innen 30 dager. Hvis betalingsanmerkningen ikke blir slettet innen 30 dager, kan du kontakte namsmannen og be om at den blir slettet.

Hvordan skrive et formelt påkrav om tilbakebetaling?

Et formelt påkrav om tilbakebetaling bør inneholde informasjon om hva pengene ble lånt ut til, når de ble lånt ut, hvor mye som ble lånt ut og når pengene skal betales tilbake. Påkravet bør også inneholde informasjon om hva som vil skje hvis pengene ikke blir betalt tilbake innen fristen. Det kan være lurt å kontakte en advokat for å få hjelp til å skrive et formelt påkrav.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.