fbpx

Skjerpen Bugge

Innholdsfortegnelse

Hva skal jeg gjøre om jeg har oppdaget skjeggkre

Kjøp av bolig er for mange den største og viktigste investeringen i løpet av livet. Det er da fortvilende å finne ut av at man har gjort en feilinvestering. Mange synes det å oppdage skjeggkre i boligen er et rent mareritt. Spesielt om selger ikke har opplyst om det. Det som gjør situasjonen enda vanskeligere for boligkjøper er prosessen i etterkant mot selger/forsikringsselskapet.

Advokat i saker omhandlende skjeggkre

Vi i Skjerpen Bugge Advokatfirma AS har spisskompetanse på tvister etter kjøp av bolig.  Vi har betydelig erfaring, særlig med saker omhandlende skjeggkre.

Har du kjøpt bolig og oppdaget skjeggkre, ta kontakt med oss på epost eller telefon. Hos oss vil du få en gratis førstegangsvurdering med en gang.

Reklamasjon av bolig 

Det aller første du må gjøre er å reklamere til selger. Du må gi selger beskjed om at du har oppdaget skjeggkre. I tillegg opplyse om hvilke mangelskrav du vil gjøre gjeldende. Følgende mangelskrav kan du rette mot selger;

  • Prisavslag
  • Erstatning
  • Heving av boligkjøpet
  • Retting

Hva gjør jeg etter reklamasjon er fremsatt

Etter reklamasjon er sendt selger/eierskifteselskapet må du dokumentere mangelen (at det er skjeggkre). Vi anbefaler at du tar kontakt med et skadedyrselskap som har erfaring med skjeggkre. Du vil da få tilsendt limfeller som du skal plassere rundt i boligen. Limfellene skal stå ute i ca. en måned.

Etter at limfellene har stått ute, sender du dem inn til skadedyrselskapet. Det vil da foretas en analyse av fellene og du vil motta en rapport. Rapporten skal inneholde en oversikt over hvor stor skjeggkrepopulasjonen er og om det er andre skadedyr i boligen.

Neste skritt er å sannsynliggjøre et verdiminus. Det vanlige er å benytte megler eller takstmenn. Ofte kan de gi deg en antydning på om hva boligen er verdt med skjeggkre. En annen måte er å se hen til hva andre boliger har blitt solgt for. Har det for eksempel en tilsvarende bolig blitt solgt uten skjeggkre kan dette være veiledende. Uansett er dette en vanskelig øvelse og vi ser ofte sprikende vurderinger.

Deretter er spørsmålet om du kan overbevise selger/eierskifteselskapet at boligen har et verdiminus. Det er ikke sjelden vi ser at motparten også innhenter en rapport – fra egen takstmann som kan komme til et annet resultat. Det kan komplisere saken og da gjelder det å forhandle seg frem til et godt resultat.

Ta kontakt med oss

Ta kontakt med oss om du har oppdaget skjeggkre og lurer på om du har en sak. Hos oss får du en gratis førstevurdering.  Vi har betydelig erfaring med saker etter funn av skjeggkre, og samarbeidet med takstmenn over hele landet.

Dekning av advokatutgifter

I hus eller innboforsikringen, vil utgifter til advokat og sakkyndig kunne bli dekket. Mot en egenandel, dekker forsikringsselskapet oftest 80 prosent av kostnadene for juridisk bistand ved tvist.

Vanlige spørsmål

Er det helsefarer forbundet med skjeggkre?

Skjeggkre er ikke kjent for å være farlige for mennesker eller dyr. De bærer ikke med seg sykdommer eller infeksjoner, og de stikker eller biter ikke. Selv om skjeggkre ikke er farlige, kan de likevel være ubehagelige å ha i hjemmet på grunn av deres utseende og deres evne til å formere seg raskt.

Hva slags skader kan skjeggkre forårsake i et hjem?

Skjeggkre kan forårsake skade på papirvarer, klær og annet materiale som inneholder stivelse. De kan også forårsake skade på tapeter og annet papirbasert materiale. I tillegg kan de etterlate seg ekskrementer som kan være vanskelige å fjerne og som kan tiltrekke seg andre skadedyr.

Hvordan kan man effektivt bli kvitt skjeggkre permanent?

Det er ingen enkel løsning for å bli kvitt skjeggkre permanent, men det finnes flere tiltak som kan redusere antallet av dem og hindre at de sprer seg. Det første trinnet er å redusere fuktigheten i hjemmet, ettersom skjeggkre trives best i fuktige omgivelser. Dette kan oppnås ved å reparere lekkasjer og ventilere godt. Det er også viktig å fjerne matkilder og søppel for å hindre at skjeggkre tiltrekkes til hjemmet. Limfeller kan også være effektive for å fange skjeggkre og redusere antallet av dem. Hvis problemet vedvarer, kan det være nødvendig å kontakte en skadedyrbekjemper for å få hjelp med å bekjempe skjeggkre på en effektiv måte.

Relevante sider

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.