fbpx

Skjerpen Bugge

Mistenkt for fusk på privatisteksamen

Bilde fusk-1
Innholdsfortegnelse

I Norge tar mange studenter eksamen som privatist. Det kan være flere årsaker til det, ofte fordi det er flere studiesteder som ikke har kapasitet til å ta inn alle søkerne.  Dessverre er det slik at hvert år blir enkelte studenter mistenkt for fusk. Vår erfaring er at det sjelden er tale om et bevisst forsøk, men heller at man ikke har vært tilstrekkelig nøye med for eksempel å innta kilder.

Hva er fusk

  • Bruk av ulovlig hjelpemidler
  • Kopiering av tekst uten kildehenvisninger
  • Dele dine besvarelser med andre studenter
  • Ulovlig samarbeid med andre studenter eller utenforstående
  • Samarbeid på tvers av grupper som fører til likhet i gruppeoppgavene
  • Presentere andres arbeid som ditt eget

Å bli tatt i fusk kan få store konsekvenser

Det er en stor forskjell på å bli tatt i fusk og mistenkt for fusk. Når en elev blir tatt i fusk eller forsøk på fusk kan dette være konsekvensene:

  • Får privatisteksamen annullert
  • Utestengt i ett eller to semester
  • Mister støtte fra Lånekassen

Ta kontakt med spesialisert advokat 

Dersom du har blitt mistenkt for fusk på eksamen, ta kontakt med oss. Vi vurderer saken din helt gratis.

Plagiatkontroll

Plagiatkontroll programmet URKUND brukes hos de aller største universitetene og høyskolene i hele Europa. Når det er snakk om mistanke om fusk er det første mange tenker på plagiat. Det er kanskje ikke så rart da plagiatkontroll har blitt mer og mer avansert opp gjennom årene og kan søke gjennom tusenvis av dokumenter på bare noen få sekunder. URKUND gir en analyse av hvor original teksten til studenten er og slår ut dersom det er for mange likheter. Selv om en kan få utslag på plagiatkontroll betyr ikke det nødvendigvis fusk. Dette kan være sitater, navn, konkrete tall etc. som må være likt som den opprinnelige kilden.

Fusk på privatisteksamen bilde 1

Prosessen

Er du mistenkt eller anklaget for fusk på privatisteksamen og har kontaktet advokat, vil advokaten gå igjennom saken med deg og videre kontakte institusjonen. Institusjonen vil da vurdere om de skal gå videre med saken etter at du og advokaten har gitt en uttalelse. Dersom institusjonen ikke endrer sitt standpunkt, vil advokaten ofte sende saken videre til Felles klagenemd. Advokaten vil samarbeide med deg hele veien og gi deg råd og veiledning.

I klagenemnda er det mulig å delta på møtet hvor det tas en avgjørelse i saken. Det er frivillig. Hvis du deltar får du som regel noen grunnleggende spørsmål om fuskesaken, men det er ofte advokaten som gjennomgår saken fra ditt ståsted.

Bruk erfaren advokat

Bruk av erfaren advokat kan i flere tilfeller endre utfallet av fuskesaker. Universitetet eller Høyskolen trenger sterke bevis for å faktisk ta noen for fusk på privatisteksamen (det samme gjelder for øvrig studenter som følger studiet og tar eksamen). Det skal ikke være noen tvil om at studenten har fusket. Vi ser i flere tilfeller at det ikke er noe grunnlag å mistenke studenten for fusk, og det gjelder da å bevise at Universitetet eller Høyskolen tar feil.

Det er ofte vanskelig å stå i en situasjon hvor du er mistenkt eller anklaget for fusk på privatisteksamen. Det er normalt krise for den det gjelder. En erfaren advokat kan bistå deg i prosessen, noe som mange opplever som betryggende.

Vi har lang erfaring med å hjelpe studenter som har blitt mistenkt eller anklaget for fusk. Vår jobb er å gjøre situasjonen lettere. Vi har taushetsplikt, og ønsker at det skal være en lav terskel for å ta kontakt med oss dersom du har kommet i denne situasjonen.

Er du mistenkt eller anklaget for fusk, ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gratis i din fuskesak.

Dekning av advokatutgifter

Universitetet eller høyskole plikter å dekke advokatutgiftene dine når du er mistenkt for fusk. Vi ordner med alt det praktiske i den anledning.

Ofte stilte spørsmål

Hvilke konsekvenser kan det ha å bli oppdaget for juks under en eksamen?

Konsekvensene av å bli tatt for juks under en eksamen kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av juks og institusjonens retningslinjer. Vanlige konsekvenser kan være utestengelse fra eksamen, tap av karakterer og i noen tilfeller utestengelse fra institusjonen. I tillegg kan det ha negative konsekvenser for en persons akademiske og profesjonelle karriere.

Hvilke handlinger anses som juks under eksamensavvikling?

Handlinger som anses som juks under eksamensavvikling inkluderer plagiering, bruk av ulovlige hjelpemidler, kommunikasjon med andre studenter eller personer utenfor eksamensrommet, og forfalskning av dokumenter eller svarark.

Hvordan defineres juks i en akademisk kontekst?

Juks i en akademisk kontekst defineres som ethvert forsøk på å få en urettferdig fordel eller å unngå å oppfylle kravene til en oppgave eller eksamen ved å bruke ulovlige eller uredelige midler.

Hva kan man gjøre for å bestride en anklage om juks på eksamen?

Hvis man blir anklaget for juks på eksamen, kan man bestride anklagen ved å samarbeide med institusjonen og gi en nøyaktig og detaljert forklaring på hendelsen. Det kan også være lurt å søke juridisk rådgivning for å forstå ens rettigheter og muligheter.

Hvordan foregår en undersøkelse av mistanke om juks på eksamen?

En undersøkelse av mistanke om juks på eksamen kan variere avhengig av institusjonens retningslinjer. Vanligvis vil en undersøkelse innebære intervjuer med de involverte partene, gjennomgang av materiale og bevis, og en vurdering av om det har vært noen brudd på institusjonens retningslinjer.

Hvilke preventive tiltak kan man ta for å unngå anklager om juks?

For å unngå anklager om juks på eksamen, kan man følge institusjonens retningslinjer nøye, unngå å bruke ulovlige hjelpemidler, og sørge for å gi korrekt kreditt til kilder i arbeidet. Det kan også være lurt å spørre institusjonen om eventuelle spørsmål eller bekymringer man har før eksamen.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.