fbpx

Skjerpen Bugge

HMS tiltak i boligselskap

Corona
Innholdsfortegnelse

Helse–, miljø- og sikkerhet i boligselskapet

Mange boligselskaper arbeider veldig bra med helse-miljø- og sikkerhet. Vi vil derfor komme med noen dagsaktuelle innspill som forlengelse av dette arbeidet.

Gjennom systematiske tiltak, kan boligselskapet fremme sitt arbeid nå som Korona viruset brer om seg i Norge.  Styret kan sette inn tiltak som vedrører helse og sikkerhet ved å forebygge smitte fra beboer til beboer.

Korona Virus – tiltak for å forebygge spredning – hva anbefales at vi gjør?

Alle boligselskaper, på lik linje med alle andre deler av samfunnet, er nå berørt på ulike måter av Korona-viruset (Covid 19).

Vi ønsker med dette nyhetsbrevet å legge til rette for at styret kan få innspill til planlegging av aktiviteter for å forebygge smitte.

Tiltak inne og ute og kartlegging av beboermasse

Det er viktig å holde god avstand mellom beboere og følge myndighetenes anbefalinger. To meters – regelen er veldig viktig for å forebygge smitte. Husk på dette når det ferdes i lokalmiljøet, så hold god avstand.

Folkehelseinstituttet oppgir at smitte kan overføres fra objekter og ikke bare fra person til person, så tiltak her bør styret vurdere.

Mange av dere har sikkert små barn hjemme og hverdagen kan være krevende nok. Men vi er inne i en ekstraordinær fase, så tiltak bør nok i alle fall vurderes konkret for å unngå smitte på uteplasser.

Dersom dere for eksempel har lekeplasser, dukkehus, trampoliner eller liknende, kan styret vurdere å holde disse stengt for en helt kort periode til myndighetene får vurdert effekten av landsdekkende tiltak.

Såpe i hånd tegning

Oppfordre beboere til å informere om smitte med tanke på ekstra utsatte grupper

Det kan være fornuftig å oppfordre smittede til å informere styret, slik at styret kan sette inn forebyggende tiltak. Beboere har ikke plikt til å opplyse om det, men vi vil oppfordre til det.

Dersom styret får opplyst om smitte, kan det tenkes at det er fornuftig å vurdere ekstra vask av rekkverk, dørhåndtak eller postkasser. Styret kan også anbefale at den enkelte beboer tørker eget dørhåndtak og ringeklokke ettersom det er svært viktig med god håndhygiene.

Kanskje har dere beboere som er særlig sårbare for smitte enten på grunn av aldre eller andre forhold, da kan disse tiltakene være ekstra viktig.

Andre har kanskje ikke mulighet til å handle selv eller får sin bevegelsesmulighet betydelig innskrenket.

Ring oss for en prat så vi kan gi innspill til tiltak eller bistå med konkrete aktiviteter styret måtte ha behov for.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.