fbpx

Skjerpen Bugge

Innholdsfortegnelse

Det er ofte man ser at foreldreansvaret er plassert på en av foreldrene. Spørsmålet kommer på spissen der en av foreldrene ikke har hatt den langvarige kontakten med barna.  Så endrer dette seg av ulike grunner, og den ene forelderen ønsker så å få del i foreldreansvaret.

Advokat kan ofte gjøre situasjonen enklere der dere ikke har kommet til enighet om foreldreansvar.

Hva er innholdet i foreldreansvar

Foreldreansvar er kort fortalt det ansvaret foreldre har for sine barn. Det å ha foreldreansvar innebærer at du kan ta avgjørelser for barnet ditt i store og små spørsmål. Alt fra spørsmål om tilknytning til trossamfunn til om barnet skal ha bankkort.

Gifte foreldre har foreldreansvaret sammen etter barneloven § 34 1. ledd. Når foreldre verken er gift eller bor sammen, da har mor foreldreansvaret alene jf. barneloven § 35. Hvis man bor sammen da vil foreldreansvaret medføre at mor og far har pliktene i felleskap.

Advokat kan løse dine spørsmål med den andre forelderen

Kontakt med advokat kan være det som skal til for å løse saken mellom foreldre. I saker om foreldreansvar kan ofte kostnaden til advokat være dekket av lov om fri rettshjelp.

Hos oss får du en gratis førstevurdering.  Ring oss eller send en epost så kommer vi i kontakt for å løse ditt problem.

Hvordan få del i foreldreansvaret

Hvis man ikke har del i foreldreansvaret fra før, kan man komme til enighet om det. Det er ofte den som har foreldreansvaret selv skjønner at det å dele ansvaret er til det beste for barna. Rettspraksis viser at det skal en god del til for at man ikke får foreldreansvar. Det går blant annet på disse momentene:

  • Barnets beste
  • Den en foreldrene kan ikke bare motsette seg felles foreldreansvar
  • Samarbeid mellom foreldrene
  • Tilknytning mellom barn og forelder

Dom på foreldreansvar

Hvis man likevel ikke kommer til enighet, kan man sendes saken til tingretten jf. barneloven § 34 og 39. Da vil det bli saksforberedende møter og man forsøker å komme til enighet. Det holdes ofte flere slike møter før retten eventuelt skriver en dom. I barnesaker løses ofte sakene i disse saksforberedende møtene. Sakene etter barneloven er prioriterte saker, så de vil behandles raskere enn andre saker i tingretten.

Kontakt oss

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om foreldreansvar. Bare ta kontakt med oss for spørsmål i din sak.

Du vil få en gratis førstevurdering. Vi har god erfaring med saker som omhandler foreldreansvar.

Kontakt med advokat kan være det som skal til for å løse saken mellom foreldre.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese aktuelle saker og fagartikler som kan gi en verdi som privat person eller selskap.