fbpx

Skjerpen Bugge

Referansesak2[1]

Medhold i Forbrukerklageutvalget etter motorhavari

Øyvind Skjerpen bisto klient som hadde kjøpt en relativt gammel Mercedes-Benz, med en høy kilometerstand.

Etter ca et halvt år opplever klient et «motorhavari». Det ble innhentet en sakkyndigrapport som konkluderte med at det var en latent feil på registeret som først aktualiserte seg etter dette tidspunktet. Selger avviste ansvar, og vi klaget saken inn til forbrukerklageutvalget.

Klageutvalget var enig med oss i at en såpass alvorlig feil som «motorhavari» ikke skal skje etter kun et halvt års bruk. Det er en viktig bestemmelse i forbrukerkjøpsloven § 18 som sier at «funksjonssvikt og andre feil som viser seg innen seks måneder etter risikoens overgang, formodes å ha vært til stede på kjøpstidspunktet slik at feilen utgjør en kjøpsrettslig mangel.» Klient fikk pengene tilbake og var godt fornøyd.

Saken er et godt eksempel på at feil og mangler ikke nødvendigvis trenger å vise seg kort tid etter overtakelse. Biler er et kostbart produkt og man kan normalt forvente en lang levetid.

Alle forbrukerklageutvalgets vedtak kan leses på deres hjemmeside.

Lurer du på om du har en sak, ta kontakt med oss. Vi gir deg en gratis førstegangsvurdering.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese om aktuelle saker og fagartikler.