fbpx

Skjerpen Bugge

Referansesak8[1]

Medhold i Forbrukerklageutvalget etter kjøp av båt med defekt drev

Øyvind Skjerpen bisto klient som hadde kjøpt en yacht for over en million kroner. Kort tid etter overtakelse havarerte drevet. Utbedringskostnadene ble estimert til kun 6% av kjøpesummen.

Selger hadde i salgsannonsen angitt at båten nylig hadde gjennomført en service på både motor og drev. Det ble fremsatt krav om prisavslag tilsvarende reparasjonskostnadene.

Selger avviste ansvar og påsto at utbedringskostnadene var for lave til at man kunne kreve et prisavslag.

Vi klaget deretter inn saken til forbrukerklageutvalget som dømte selger til å betale kostnadene til reparasjon av drevet.

Det som ble avgjørende i denne saken var salgsannonsens ordlyd. Kjøper måtte på bakgrunn av selgers opplysninger kunne forvente at drevet ville ha en lang levetid. Når det ikke er tilfellet, og selger ikke kunne sannsynliggjøre brukerfeil, ble båten ansett for å være mangelfull.

Dette er et godt eksempel på at det ikke kun er størrelsen på reparasjonskostnadene som er avgjørende. Man må også se hen til andre forhold, for eksempel hvordan båten er annonsert på Finn.

Alle vedtak fra forbrukerklageutvalget kan leses i sin helhet på deres hjemmeside.

Lurer du på om du har en sak, ta kontakt med oss. Vi gir deg en gratis førstegangsvurdering.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese om aktuelle saker og fagartikler.