fbpx

Skjerpen Bugge

Erstatning etter ulovlig felling av trær

Erstatning etter ulovlig felling av trær

Øyvind Skjerpen bisto klient en sak hvor naboen uten klients samtykke hadde felt 9 trær på eiendommen.

Som en følge av trefellingen fikk naboen mye bedre solforhold. For klient var trærne ikke så viktig. Riktignok hadde de en skjermende effekt, men ikke i stor grad. Hvis naboen hadde spurt ville klient gått med på å fjerne trærne. Det er også sannsynlig at trærne var plasser slik at naboen kunne krevd de fjernet i medhold av nabolovens § 3.

Erstatning ulovlig felling av trær

Naboen hadde imidlertid ikke fått samtykke til å fjerne trærne. Det var da snakk om ulovlig selvtekt.

I saker som dreier seg om ulovlig felling av trær er utgangspunktet for erstatningsutmålingen hva det koster å «gjenopprett tilstanden». Det vil si hva det koster å plante nye, tilsvarende trær.

Vi innhentet i den sakkyndigrapport fra en arborist. Av rapporten fremkom det at tilsvarende trær ikke var mulig å oppdrive i Norge. Man måtte i så fall frakte tilsvarende trær fra utlandet. Prislappen for å frakte, plante og vedlikeholde disse trærne var på ca. kr. 350 000,-.

Naboen hevdet at erstatningen skulle settes til tømmerverdien. Da partene ikke ble enig sendte vi inn en stevning til tingretten. Kort tid før rettssaken forlikte vi saken. Klient fikk utbetalt en erstatning på kr. 300 000,-.

Har naboen mot ditt samtykke felt trær på din eiendom, ta kontakt med oss. Vi vurderer gratis om du har en sak å gå videre med.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese om aktuelle saker og fagartikler.