fbpx

Skjerpen Bugge

Båtkjøp hevet på grunn av fukt

Båtkjøp hevet på grunn av fukt

Kan et båtkjøp bli hevet på grunn av fukt?

Øyvind Skjerpen bisto klient i en sak hvor kleint hadde kjøpt en daycruiser, Yamarin 76 DC for kr. 400 000. Båten var fra 2008.

Båten var annonser som en «godt vedlikeholdt og perfekt for lange turer»

Etter å ha overtatt båten viste det seg at cabinen var fuktskadet.  Utbedringskostnadene var store.

Kjøper henvendte seg til Øyvind som umiddelbart tok kontakt med en båtekspert. Vi fikk dokumenterte at fukten hadde vært der i lang tid. Det var aldri snakk om at fukten hadde oppstått i kjøpers eiertid.

Selger hevdet at kjøper måtte regne med litt fukt. Det var tross alt en gammel båt. Dette er imidlertid et dårlig argument. Fuktskade er en omstendighet ved båten som kjøper burde blitt opplyst om.

Dersom kjøper hadde fått riktig informasjon ville han aldri kjøpt båten. Ved å argumenter med at kjøper burde regne med litt fukt, sier selger implisitt at han visste om fukten. Det er da snakk om opplysningssvik.

Selger hadde nå rotet seg inn i en argumentasjon som var vanskelig å komme seg ut av. Etter å ha påpekt at selger bevisst forsøkte å holde tilbake opplysninger ga han seg. Kjøper fikk hevet kjøpet.

Har du opplevd noe lignende eller lurer på om du har en sak ta kontakt med oss. Vi vurderer gratis om du har en sak mot selger.

kunde-lofte-1.svg
Vi lever av fornøyde kunder
Vi er stolte av at våre kunder har gitt oss gode Google-anmeldelser
kunde-lofte-1.svg
Benyttet meg av innsendt skjema på deres hjemmesider. Jeg ble kontaktet innen kort tid, og fikk all den hjelpen jeg trengte. Meget god service og meget profesjonelt. Anbefales!
Allanon -
kunde-lofte-1.svg
Øyvind Skjerpen er en profesjonell og hjelpsom advokat.. Brukte han ifm. heving av et bilkjøp. Fikk god oppfølging og gode råd på veien, og saken vant frem etter noe tid.
Henrik Kyte Assmann
kunde-lofte-1.svg
Hei Philip Bugge og takk for hjelpen. Vår sak handlet om arbeidsrett som Philip rodde i land på en glimrende måte. Vi kommer til å bruke dem om vi trenger advokat ved et senere tidspunkt. Takk igjen Henrik, Hans-Erik og Joachim
Joachim Sjølander
kunde-lofte-1.svg
Hvis man trenger advokat er dette uten tvil den beste hjelpen du kan få. Jeg har brukt Bugge og det angrer jeg ikke på, han virker og være svært profesjonell.
Sondre Sundrønning
kunde-lofte-1.svg
Advokat tok kontakt ganske raskt etter at vi tok kontakt med dem via kontaktskjema på nettet. Advokat Bugge tok seg god til til og prate om og orientere seg rundt saken i første tlf samtale. Veldig hyggelig, trygg, ryddig og ordnet. Anbefales.
Noshin Solskinn L
aktuelt-nyheter.svg

Aktuelt

Her kan du lese om aktuelle saker og fagartikler.